De fem sämsta sitcomkaraktärerna

Jo, jag utlovade faktiskt en lista över de fem sämsta sitcomkaraktärerna för ett tag sedan. Här kommer den!
BOTTOM 5 - DE SÄMSTA SITCOMKARAKTÄRERNA


5. Donna Pinciotti
ifrån That '70s Show
Spelas av: Laura Prepon

Därför är hon kass: Irriterande, tråkig och dessutom ginger. Eric could do so much better! 8i övrigt älskar jag 70s show)

Som att de skulle spana in henne när Mila sitter mittemot...

4. Al Bundy
ifrån Married With Children

Spelas av: Ed O'Neill
Därför är han kass: Hohoho, Al vill inte ha sex med sin fru, hehehe, Al vill bara lata sig i soffan, fnissfniss, Al är en riktig mansgris, höhö.

(obs viktigt: inget dåligt om Ed O'Neill, eftersom han är grym i Modern Family).

Al Bundy gillar öl och snygga tjejer, höhö

3. Jerry Seinfeld
ifrån SeinfeldSpelas av: Jerry Seinfeld
Därför är han trist: Han spelar sig själv, vilket innebär en sjukt torr och forcerad snubbe med något desperat i blicken. Liksom, hey, skratta åt mig! Snälla?

Seinfeld skojar till det2. Homer Simpson
ifrån The Simpsons
Spelas av: Dan Castellaneta
Därför är han trist: Al Bundy-principen. Korkad, slår sig mycket, höhö, hehe, billiga poänger utan någon som helst finess. Det värsta är att folk tror att Simpsons är smart.

Höhö.

1. Ted Mosby
ifrån How I Met Your MotherSpelas av: Josh Radnor
Därför är han sämst: Ted är en fruktansvärt enerverande karaktär som delvis förstör en i övrigt fantastisk serie (men bara delvis). Han är TRÅKIG, aldrig rolig, känns forcerad och spelas löjligt uselt av Josh Radnor. Denne Radnor har för övrigt regisserat en egen film, om människor och deras relationer, set in NYC. Den tänker jag aldrig se. Josh Radnor/Ted Mosby förstår minst i hela världen.

Ted försöker skoja till det.

Enjoy!
/Max

Justin Bieber-hatet

Jag vill idag "sätta fingret på" (som det så fint heter) ett aktuellt fenomen.


"Fan va' jag hatar Justin Bieber"


Detta kan vara en av fraserna jag hör mest i det svenska språket. Den, och typ "Vilket fint väder", "Vad gott det ska bli med lite mat" och "Bra, själv då?". Ett Justin Bieber-hat sprider sig som en löpeld genom landet falukorv. Förr all del även i andra delar av världen.


Varför, kan man fråga sig. Justin Bieber är en skön kille med fin röst. Han tilltalar framförallt flickor i de yngre tonåren. Han sätter hjärtan i brand och säljer som smör i solsken. Hans frisyr är den hetaste frisyren sedan typ, "the Rachel". Baby var ju en go låt. Samarbeten med Usher och Ludacris. Varför allt detta hat?Jo, det är ju någonting med dessa tonårsflickor. Jag menar, hur jävla ofta har vi inte hört om hur katastrofalt dålig Twilight-serien är? Twilight-fansen måste ju liksom tillhöra precis samma målgrupp som den Justin Bieber har. De möts ständigt av inkompetenta människor som försöker spela smarta. De ska ständigt klargöra hur sjukt dåliga filmerna och böckerna om Bella Swan och glittervampyren Edward är. Nu har Twilight-hatarna fått ett nytt populärkulturellt fenomen att sätta tänderna i: Bieber. Och som de gläds! Hallelujah!


För finns det något lättare än att förlöjliga en artist som Justin Bieber? Eller en bok som Twilight?


Nej, det finns det inte. Ni är inte smarta och coola för att ni hatar. Det är snarare ni som följer strömmen, ni som sällar er till massan av bräkande får som inte tänker själva.


Sedan ses det bland intellektuellt lägre stående som "lite smart" att dissa Justin Bieber. Det är precis samma människor som säger "Håkan Hellström? Pfft! Han kan ju inte sjunga!". Det är sättet de säger det på som gör det. Ett sätt som signalerar att man är lite bättre, förstår lite mer och verkligen kan sin musik.

Om man sedan tittar längre in i dessa personers hjärnor så förstår man såklart att de inte kommit fram till någonting själva. De har lyssnat på vad andra sagt, andra korkade människor. På så vis har dumhet blivit normen för en hel generation.


Jag då?


Jag gillar Justin Bieber. Han verkar ganska snäll, han gör trevlig popmusik och han har till råga på allt gjort en låt med Kanye. Se där ja.

/Max

(dessutom så gillar jag Friday med Rebecca Black)


Jag behöver en doktor

Jag vill börja med att tacka min nye kollega Simon för två fina listor - fortsätt i den stilen!

Idag tänkte jag dock inte göra en lista, utan istället prata (skriva) lite om allas våran favoritdoktor Dr Dre. Jag är väl personligen inte världens största Dre-expert, och Simon är ett större fan än jag. Jag diggar i alla fall Dre's produktioner till Eminem, och han har helt klart gjort många sjukt feta låtar på sina två soloplattor. Han är en ikon inom hiphop, den moderna hiphopens stamfader och en kille som man alltid är nyfiken på.

Hans tredje platta Detox har som bekant varit på gång i 100 år. Den har skjutits upp gång på gång och när The Game rappade "I just might put out detox myself" trodde man nästan på honom.

Nu händer det dock äntligen saker i Dre-fabriken. Två singlar har släppts, och en tredje har läckts ut på internet.

När jag först hörde den andra singeln, I need a doctor, så avfärdade jag den som en Love the way you lie-kopia. Jag tänkte att Dre hade tappat det, att han försökte låta för mycket som dagens singalong-hiphop. Videon var iallafall fet.

Efter ett par lyssningar till så kan jag ändå inte låta bli att älska I need a doctor. Det är faktiskt en fetare låt än Love the way you lie, refrängen sitter där den ska och produktionen är vass. Det som lyfter låten ifrån att bara vara ännu en schysst radiohiphop-dänga är framförfallt texten.

Dr Dre och Eminem är en av världens bästa duos, och i låtar som Guilty conscience, Forgot about Dre och Old time's sake kompletterar de varandra på ett strålande sätt. Det fina är att texten i I need a doctor nästan uteslutande handlar om deras relation. Det är guy love helt enkelt, på ett hårt hiphop-vis.

När Eminem rappar "And I don't know if I was awake or asleep when I wrote this, all I know is you came to me when I was at my lowest, you picked me up, breathed new life in me, I owe my life to you" ryser jag. När han fortsätter med "You're supposed to fucking be my mentor, I can endure no more, I demand you remember who you are -  It was YOU, who believed in me when everyone was telling you don't sign me" ryser jag ännu mer.

När sedan Dre vaknar till liv i den tredje versen så kommer låtens absolut bästa lines: "But they just left, they said they was riding to the death, but where the fuck are they now? Now that I need them, I don't see none of them, all I see is Slim. Fuck all you fair-weather friends, all I need is him". Schuuukt.Helt plötsligt är jag sjukt taggad på Detox. Om skivan håller samma klass som singlarna så måste jag nog hålla med Dre's avslutning i I need a doctor: "One more CD and then I'm packing up my bags and as I'm leaving
I'll guarantee they scream 'Dre don't leave us like that man' ".

Kolla in videon!

/Max


RSS 2.0