det är lätt att man drömmer om annat

Ganska ofta tänker jag på ifall mitt liv egentligen är som typ Truman Show. Att allt bara är arrangerat for my eyes only. Att alla dessa människor som passerar revy dagligen är statister i showen om mitt eget liv. Och man bah hur skulle det se ut om jag kom på allt? Avslöjade hela bluffen? Hittar snubben som bara "Pay no attention to the man behind the curtain!".


klubben för inbördes beundran kör vidare

Tillbaka ifrån en sjukt göttig Italien-semester så faller bloggandan på. Idag: Filmerna jag är mest taggad inför just nu.

The Muppets

Jason Segel + mupparna kan vara den mest lockande kombinationen på länge. Segel skriver dessutom både sånger och manus. Hans ironiska men välmenande spelstil kommer att gå i perfekt symbios med Kermit, Gonzo och alla de andra fantastiska karaktärerna.

Kommer till Sverige: 10 februari 2012 :(
Kolla på medan du väntar: Mupparna på skattkammarön
Hype: 80%

Moneyball

En film om en baseballtränares nya datoriserade sätt att träna sitt lag låter väl egentligen lagom spännande, men Moneyball har fått väldigt bra recensioner och ska tydligen vara riktigt underhållande och rolig. Men det är naturligtvis en sak som får filmen att verka helt fantastisk: Brad motherfucking Pitt. Min absoluta favoritskådespelare har inte gjort en dålig film på väldigt många år, och hans mer komiska talanger verkar träda fram i denna film. Dessutom har han bollplank i form av Jonah Hill och Philip Seymour Hoffman. Awe-some.

Kommer till Sverige: 9 december 2011
Kolla på medan du väntar: Ocean's 11
Hype: 79%

In timeFramtidsdystopi i regi av Andrew Niccol? Måste bli bra. Dessutom med Justin Timberlake som ascool actionhjälte. Justin går ifrån klarhet till klarhet som skådespelare.

Kommer till Sverige: 28 oktober 2011
Kolla på medan du väntar: Repo men
Hype: 73%

Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet
Jag älskar Tintin. Trailern ser fantastisk ut. Snälla, snälla, snälla låt detta bli så bra som det kan bli. Spielberg och Jackson, nu får ni fan leverera. Hypad, lite orolig och väldigt, väldigt sugen på att se filmen NU!

Kommer till Sverige: 28 oktober 2011
Kolla på medan du väntar: Valfri tecknad Tintin-klassiker.
Hype: 93%

Nalle Puh - Nya äventyr i sjumilaskogen

Nalle Puh är genialiskt, och den nya filmen är tecknad i gammal god stil. Dessutom har den en av de bästa trailers jag någonsin sett. (jag ryser seriöst hela trailern).

Kommer till Sverige: 21 oktober 2011
Kolla på medan du väntar: Nalle Puhs äventyr ifrån 1977
Hype: 80%

Girl with the dragon tattooJA, Fincher, Craig och Rooney Mara kommer fan bli MAGISKT. Extra bonus för att vi slipper horribla Noomi Rapace.

Kommer till Sverige: 21 december 2011
Kolla på medan du väntar: Zodiac
Hype: 90%

Annat gött påväg:

Cogan's trade (Brad i gangsterfilm!)
The Amazing Spiderman
The Avengers
The Three Musketeers
Tower Heist (Ben Stiller och Eddie Murphy i heistkomedi!)
Drive (Pusher-regissören gör Hollywoodrulle med Ryan Gosling, verkar tvärfet)

Peace! /Max

innelistan och utelistan

Det här gjorde syrran för några månader sedan. Jag tycker det är en bra idé!

INNELISTAN


Edward Blom
Breaking News
Cashewnötter
Kött
Matt Damon
Battlefield 3
Kurtwood Smith
Mössa
Idol
Bobby Fischer
Hanna Hellquist
Radio
Gogos
Skrillex
Fylla

UTELISTAN

Kapten Röd
Noomi Rapace
Skaffa barn
Dreadlocks
Spex
Call of Duty
True talent
One piece
Spela bricka
Reggae
Rött vin
Kapten Röd
Erik & Mackan
David Hellenius
Sushi
Happy socks
Fula skägg
Smashmouth
The Angry Law Show
Chuck Lorre
Säkert
Sambo
Moderaterna
Camilla Läckberg
Äckliga tänder
Sjukdom
Hur många lingon finns det i världen-effekten
Kapten Röd
Bakfylla

Bäst i Sverige #3

Jag har fruktat denna del av listan ett tag. Mest kanske för att folk kommer att tycka att jag är helt efterbliven. Men hey, läser man denna blogg, så vet man väl vad man ger sig in på!

DE FEM BÄSTA SVENSKA FILMERNA

(innan jag börjar så vill jag klargöra att jag inte kommer att ha med några Ingmar Bergman-filmer. De få filmer jag sett utav snubben tycker jag visserligen är rätt bra, men inte list-bra. Ska dock ta itu med att plöja de största klassikerna inom en snar framtid)

5. Zozo


Josef Fares är fantastisk. Han är skön, snygg och gör roliga filmer. Sedan så gör han plötsligt ett episkt uppväxt-drama med rötter i hans egen barndom. Zozo är en gripande, modig och på många sätt fantastisk film.Se också: Leo (underskattad!), Jalla Jalla

4. Ondskan


Ondskan, som bygger på Guillous minst lika bra roman med samma namn, är en effektivt berättad och väldigt engagerande film. Håfström är en mästare på filmuppbyggnad, och det förvånar ingen att han nu har fått en lyckad karriär i Hollywood. Jag älskar ju amerikansk film, och Ondskan känns just som en sådan, fast ändå typisk svensk. Och det är kanske den gyllene kombinationen som gör den så bra. ERIK PONTI!Se också: Snabba Cash, Hem ljuva hem

3. Vägen ut


En svensk "feelgoodkomedi" kanske inte är det första man förväntar sig att jag ska gilla, men då har man inte sett Vägen ut. Vägen ut är en helt igenom fantastisk film, med brutalt bra skådespeleri ifrån Bjönte Kjellman, Shanti Roney, Peter Haber och Micke Nyqvist. Historien om hur en superseriös teateraktör försöker få ett gäng fångar på Kumla att sätta upp en pjäs är unik. Rolig! Gripande! Full av värme! Affischen har rätt.


Se också: Tusenbröder (tvserie), Fasadklättraren (tvserie)


2. Den bästa sommaren


Kjell Bergqvist. Ulf Malmros. Bättre kombination går inte att få i filmsverige, och Den bästa sommaren är en film av sällan skådat slag. Jag gråter som ett barn i dess avslutning och att framkalla sådana känslor som denna film gör är... Snudd på oöverträffat!


Se också: Himlen är oskyldigt blå

1. Smala Sussie


Malmros & Bergqvist igen. Denna gången något helt annorlunda: Värmländsk gangsterrulle. Redigering, soundtrack, repliker, allt är perfekt med Smala Sussie. Den är fruktansvärt rolig, smart, spännande och faktiskt också gripande, där någonstans. En odödlig film, och det bästa jag sett som producerats i Sverige.
Här får det bli extra många klipp...Se också: Bröllopsfotografen, Tjenare kungen

ANDRA BRA SVENSKA FILMER:

Fucking Åmål
Livet i 8 bitar
Darling
Det nya landet
Fyra nyanser av brunt
Hata Göteborg
Hets

/Max

RSS 2.0