5 underskattade skådespelare

Hejsan allihopa. Jag skulle vilja börja det här inlägget med att komplettera det förra inlägget, då jag glömde en serie som självklart borde tagit en plats, nämligen Heja Björn. Den bästa svenska serien genom tiderna, och den hade nog lagt sig på en 6-7:e plats någonstans.
Men nog om det förflutna, nu är det dags för en ny lista, nämligen:


Topp 5 - Underskattade skådespelare


Plats 5 - Terrence Howard
Terrence är, och har varit en personlig favorit sedan han spelade Pimp i Hustle and Flow, en fruktansvärt fet film. Visst har han fått hyfsat stora roller på "sistone", bland annat som tv-regissören Cameron Thayer i Crash (som för övrigt kom innan Hustle and Flow, men jag missade Crash då och såg den inte förräns några år senare) och som Lt. James Rhodes i Iron Man. Trots det tycker jag att Terrence är bättre än så, och att det är dags för honom att ta sin karriär ett steg till.
Bästa roll: Djay i Hustle and Flow


Plats 4 - Marlon Wayans

En av världens skönaste killar, har egentligen bara fått en ordentlig chans att visa vad han går för, och då steppade han upp och visade att han är en riktigt jävla duktig skådespelare. Darren Aronofsky, som för övrigt är världens bästa regissör, castade honom tillsammans med Jared Leto i Requiem for a Dream, där han spelade Tyrone C. Love. En Junkie som det går rent åt helvete för. Marlon är riktigt jävla skitduktig i Requiem for a Dream, och jag hoppas någon vettig regissör snart ger honom en chans till att visa vad han går för.
Bästa roll : Tyrone i Requiem for a Dream


Plats 3 - Cillian Murphy
Första gången jag såg Cillian Murphy, var i 28 dagar senare, som är Danny Boyles tappning på zombie-film. En riktigt bra film, och Cillian var bra han med. Men det var inte förräns jag såg Sunshine, som jag förstod hur duktig han är. Sunshine är en av de bästa filmerna någonsin, och Cillian är helt strålande i den. Den enda som verkar ha förstått att han är grym, är Christopher Nolan som castade Cillian som Scarecrow i Batman Begins och i The Dark Knight. Han castade även honom i Inception, där han spelar offret för dröminfiltrationen, Robert Fischer. Jag hoppas på att få se mycket mer av Cillians iskalla blick i framtiden.
Bästa roll: Capa i Sunshine


Plats 2 - Giovanni Ribisi


Giovanni har hängt med länge i Hollywood, men är långt ifrån erkänd. Jag stötte på honom första gången i "Boiler Room", en väldigt underskattad film där han spelar sida vid sida med Vin Diesel. Jag diggade honom direkt, och när jag såg honom nästa gång i "The Gift" var jag övertygad om att han var riktigt jävla duktig. Jag blev skitglad när jag såg att han blev castad i Public Enemies, som utan tvekan var hans största roll någonsin. När jag insåg att han bara fått 2-3 lines, blev jag ledsen. När han sedan blev castad i Avatar blev jag också glad, men även där gick hans talang till spillo. Jag hoppas någon ger honom en chans snart, för det är han värd.
Bästa roll: Buddy Cole i The Gift


Plats 1 - John GoodmanJohn Goodman är en sån kille som hängt med hur länge som helst, och alla vet vem det är. Alla som sett honom tycker förmodligen att han är en duktig, lustig tjockis. Det är han såklart, men han är även en snuskigt duktig skådespelare. Varenda roll John Goodman någonsin gjort är helt otrolig, och att han aldrig ens fått en såpass passande filmroll att han skulle kunna få en oscarsnominering är sjukt. För Oscars-värdig, det är han. Folk som ser honom tänker förmodligen fortfarande på Fred Flinta, vilket är synd. John Goodman, you're the man!
Bästa roll: Walter Sobchak i The Big LebowskiFolk som inte riktigt lyckades ta en platsWillem Dafoe
Casey Affleck


Luke Wilson
Vin Diesel
Joseph Gordon-Levitt
Bättre lycka nästa gång!
Ha det skitfett, peace!

Simon inleder med en lista

Hejsan alla glada läsare. Simon Karlsson heter jag, och jag skall börja skriva inlägg här på Max blogg. Vissa av er vet nog vem jag är. Men till er som inte har en aning, så här ser jag ut:
En bild på Simon
Bebisen ni ser är inte min, och har ingen relevans. Jag tyckte helt enkelt bilden var rolig.
Jag tänker inte presentera mig mer än så. Det blir kanske roligare att läsa mina inlägg om allt ni vet om mig är att jag heter Simon och det finns en bild på mig där jag håller i en bebis.
Iallafall så gillar jag, precis som Max att skriva listor. Så mitt första inlägg kommer att bli en topp 10 lista.
Topp 10 tv-serier någonsinPlats 10 - Futurama

Jag är en av få upplysta människor som förstår att The Simpsons inte är roligt. Däremot är jag helt superkär i Matt Groenings lilla älskling Futurama. Jag kan inte förstå varför Futurama floppade så hårt. Det är en helt fantastisk serie som är ljusår bättre än The Simpsons, och jag är stolt ägare av 4 futurama-boxar.
Minnesvärt ögonblick: Zoidberg flyttar in i en snäcka
Bästa karaktär: Dr Zoidberg

Plats 9 - The Lost Room

Det är säkert många som missat denna grymma lilla mini-serie som handlar om ett rum vars innehåll besitter särskilda krafter. The Lost Room är en skitspännande science-fiction serie som jag rekommenderar alla att se.
Minnesvärt ögonblick: scenen där kammen används för att stanna tiden
Bästa karaktär: The Weasel
Plats 8 - Star Trek Voyager

Måste erkänna att Voyager är den enda Star Trek-serien jag har sett, men jag älskar varje sekund av det. Captain Janeway löser biffen!
Minnesvärt ögonblick: Avsnittet då man stöter på species 8472 första gången.
Bästa karaktär: The Doctor
Plats 7 - The X-Files

David Duchovny är en fantastisk person, och jag längtar tillbaka till tiden då han inte gjorde piss-serien Californication utan istället jagade utomjordingar tillsammans med Scully.
Minnesvärt ögonblick: När jag insåg att Jack Black och Giovanni Ribisi gästspelade i samma avsnitt, långt innan de blev kända.
Bästa Karaktär: Fox Mulder
Plats 6 - Modern Family


När jag sett igenom alla Arrested Development avsnitt för säkert femte gången, tipsade Max mig om en liknande serie som hette Modern Family. Den är inte lika smart eller rolig, men fortfarande riktigt jävla bra. Cameron och Phil är två av de roligaste karaktärerna någonsin.
minnesvärt ögonblick: Phil är livrädd för clowner, och Cameron klär ut sig till en clown.
Bästa karaktär: PhilPlats 5 - Lost


Om en person hävdar att han/hon inte gillar Lost, ljuger den personen. Lost är helt fenomenalt, och att folk klagar på att de gjorde mer än en säsong är obegripligt. Självklart vill vi har mer av Lost.
minnesvärt ögonblick: The Hatch opens...
Bästa Karaktär: Charlie
Plats 4 - Entourage

Om vi bara räknar med säsong 1,2,3 och 4, hade nog Entourage kommit etta. Tyvärr verkar manusskaparna fått idétorka, och Entourage blir tyvärr bara sämre och sämre. Trots det, är det inte ofta jag njuter så mycket som när Vince och grabbarna minglar runt med kändisar i Hollywood. Entourage is teh shit!
Minnesvärt ögonblick: Killarna super till det på en High School-fest, och Aquaman går upp som etta på biotoppen.
Bästa karaktär: Johnny "Drama" Chase
Plats 3 - American Dad


Medans Family Guy blir sämre och sämre, går American Dad åt motsatt håll. Det växer för varje avsnitt, och jag skrattar så jag gråter. Det är tråkigt att folk generellt avfärdar American Dad innan dom gett det en chans, för det är något fantastiskt dom missar.
Minnesvärt ögonblick: Stan äter kontaminerat kött
Bästa karaktär: Roger Smith
Plats 2 - South Park


Den kärlek jag hyser gentemot South Park är oändlig. Har förmodligen sett igenom alla 14 säsonger 5-6 gånger, och jag älskar varje sekund. Tyvärr går även South Park åt fel riktning, och de senaste 3-4 säsongerna har det tyvärr blivit sämre, då det blir mer och mer opersonligt och brett. Still amazing though.
minnesvärt ögonblick: Cartman vill till Casa Bonita, och låser in Butters i ett skyddsrum.
Bästa karaktär: Eric Cartman
Plats 1 - Arrested Development


Arrested Development är perfekt. Det finns inget jag skulle vilja ändra eller ta bort, och tyvärr förstår folk inte hur bra Arrested Development är. Det lades ner efter 3 säsonger pga låga tittarsiffror, och jag hatar jordens befolkning för det. Nu ser jag fram emot filmen, och jag hoppas att den kommer göra så att folk förstår hur bra den är. Vem vet, kanske får vi se en säsong 4 i framtiden.
minnesvärt ögonblick: George-Michael går sadwalk.
Bästa karaktär: Gob Bluth
Det finns såklart många bra serier som inte tog en plats, här är några av dom:
Band of Brothers
Scrubs
House
Torchwood
True Blood
The Walking Dead
Desperate Housewives
Bra kämpat, bättre lycka nästa säsong.
Sådär, då var man färdig med sitt första blogginlägg någonsin, hoppas ni inte tycker jag gjorde bort mig helt. Det enda jag inte förstår är hur jag får lite mellanrum mellan raderna, det här tycker ni säkert är jättejobbigt att läsa eftersom det är så tight.
Syns snart igen! Peace

Nördrim

Visst är det härligt när coola gangstahs rappar om nördiga ting? Det är faktiskt vanligare än vad ni tror. Här är ett par av mina favoriter:

Outkast - Flip flop rock

Killer Mikes vers:
My nigga Big Boi said, watch 'em as they gawk and they gander
You can follow or lead like Commander Picard
You can have The Whole World
Or be satisfied with the boulevardKanye West - Gone

I'ma open up a store for aspiring MC's
Won't sell 'em no dream, but the inspiration is free
But if they ever flip sides like Anakin
You'll sell everything includin the mannequinEminem - Stay wide awake

Yeah Yeah Yeah 
Follow me, follow me
Come with me 
to the dark side of the force...
... Jumped out on you now like i was a jawa from fuckin star wars
Jaba the hut be de ba ba be de ba ba its time to da da
Lupe Fiasco - Paris, Tokyo

I like street fighter 2 I just really hate Zangief
If only Ken and Ryu I find it hard to beat Blanca
I keep a Wii Nun-chuk hanging and a uncle album banging
If you negative in energy stay of the vicinity of my gold watch

50 Cent - High all the time

I shoot the dice, I holler get'em girls
Daddy need new shoes
Daddy need Perelli's to look mean on 22s
Stash box, Xbox, laptop, fax machine, phone
Bulletproof this bitch and I'm goneDet var allt för denna gång! See ya /Max

RSS 2.0