2010's 10 bästa filmer

Efter att ha listat förra årets 5 bästa skivor, tar vi idag tag i dess 10 bästa filmer. Ni får hela listan på en gång, nu kör vi!

10. Resident Evil: AfterlifeOkej, avfärda mig inte som efterbliven just yet. Den fjärde Resident Evil-filmen är, faktiskt, en fruktansvärt fet actionrulle. Storyn krånglar inte till någonting - det handlar om coola brudar som skjuter zombies. Enkelt men väldigt effektivt. 3Dn är dessutom galet bra, faktum är att detta är en utav få filmer som faktiskt gör något vettigt med brillorna.

Milla Jovovich har aldrig varit coolare och den här filmen är zombiezction när det är som bäst.

"Day 6, 1800 hours, Los Angeles. No signs of life, not even the undead. They must have burned with the city. But what about the rest?"


9. The Ghost Writer

Polanskis Hitchcock-doftande thriller har måhända ett par brister, men den är också fruktansvärt snygg, spännande och sanslöst välspelad. Fler vettiga huvudroller till Ewan McGregor och Pierce Brosnan tack!

- Did you ever want to be a proper politician in your own right?
- Of course, didn't you want to be a proper writer?

8. Draktränaren
Visst tyckte jag väl att Draktränaren verkade lite småsöt, men jag var verkligen inte beredd på en så magisk film! Mysig story, sköna karaktärer och helt fantastiska drakar i sjukt fet 3D. Mycket välförtjänt blev detta en supersuccé för Dreamworks. En av årets stora överraskningar.

"All right, I admit it. This is pretty cool. It's... amazing. He's amazing"7. The Social Network


"Facebook-filmen" låter på pappret som en skitlöjlig idé, men David Fincher är ju David Fincher, och han gör The Social Network till en rolig, medryckande och estetiskt häpnadsväckande film med kanonspel av Jesse Eisenberg, Andrew Garfield och Justin Timberlake.

"We lived in farms, then we lived in cities, and now we're gonna live on the internet!"

6. Cemetery Junction
Allt jag visste om Cemetery Junction var att Ricky Gervais och Ralph Fiennes var med. Helt överraskande visade sig filmen vara helt fantastisk! Rolig, berörande och rakt igenom fin och skön. Den bästa brittiska komedi jag sett på många år!

"Freddie, stop listening to music made by poofs. Stick on some Elton John"


5. Harry Potter och dödsrelikerna del 1Okej, här är jag en smula partisk... Jag menar, Harry Potter är och förblir Harry Potter. Faktum är dock att detta är en grymt bra rulle! Med ett episkt anslag á la Sagan om Ringen, en mörk stämning och en vilja att frångå den givna mallen, lyckas David Yates med att göra både en riktigt bra film, och den bästa Potter-rullen hittills.

"These are dark times, there is no denying. Our world has perhaps faced no greater threat than it does today. But I say this to our citizenry: We, ever your servants, will continue to defend your liberty and repel the forces that seek to take it from you! Your Ministry remains, strong"4. Kick-AssMatthew Vaughn fortsätter leverera. Varför är Kick-Ass 10/10?

Nicolas Cage är superhjälten Big Daddy, som pratar som Batman på 60-talet. Hit-Girl är en liten flicka som svär och mördar. Red Mist är en supernördig hjälte med daddy-issues. Kick-Ass är en annan nörd, som blir internetkändis pga sina superhjälteidéer. Musiken, våldet, humorn, Nicolas Cage.... Kick-Ass är så skamligt underhållande att den nästan borde förbjudas.

"You just contact the mayor's office. He has a special signal he shines in the sky; it's in the shape of a giant cock"

3. Shutter IslandShutter Island är en löjligt bra bok, och det visade sig att Scorsese var precis rätt kille för att göra film av den. DiCaprio! Kingsley! Ruffalo! Von Sydow! Fotot! Stämningen! Miljöerna!

"Don't you get it? You're a rat in a maze"


2. Toy Story 3Woody & Buzz Lightyear kom så äntligen tillbaka, och lyckades få en fullsatt salong som ärligt talat mest bestod utav 20-30-åringar att skratta som galningar och applådera. Toy Story 3 är en komedi, en actionrulle och ytterligare ett bevis på hur fruktansvärt grymma Pixar är när de är som bäst. Jag var nog knappast ensam om att "choke up" mot slutet.

"Now Woody, he's been my pal for as long as I can remember. He's brave, like a cowboy should be. And kind, and smart. But the thing that makes Woody special, is he'll never give up on you... ever. He'll be there for you, no matter what"

1. InceptionDet bästa med The Dark Knight?
Den blev en sådan monstersuccé att Christopher Nolan fick fria händer.
Därmed kunde han göra filmen han alltid drömt om.

Inception är... Svår att beskriva i ord.
En i grunden ganska enkel idé (filmens uppbyggnad bär drag av en klassisk sista stöten-film),
blir i Nolans händer den smartaste actionrullen sedan The Matrix.

"With the slightest disturbance, the dream's going to collapse"

Kommentarer
Postat av: Emily

Bra lista men vart har du gjort av Scott pilgrim vs the wolrd?

2011-01-13 @ 18:33:02
URL: http://teknolovesong.blogg.se/
Postat av: Max

Den var bra, men inte topp 10 :)

2011-01-16 @ 13:21:43
URL: http://hustleandflow.blogg.se/
Postat av: Alexandra

JO, Scott Pilgrim vs the world måste få vara med för i helvete. Scrollade ner i listan och bara tog det som en självklarhet att den skulle komma med.

Jag menar, drakjägaren och toy story före den? :( Aj,aj,aj

2011-01-23 @ 12:29:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0