Riksdagen - The Movie

Efter ett par seriösa inlägg slår jag idag till med något mer typiskt för denna blogg. Jag kom nämligen att tänka på hur en film om Sveriges riksdag, som den ser ut idag, skulle se ut. Jag menar, amerikanarna gör sånt här hela tiden. Här är ett par castingidéer:

Håkan Juholt

spelas av

Michael Segerström (till höger). Känd ifrån Darling, Puss och Åsa Nisse. Gör Juholt till folkkär mysgubbe. Många gnäller på ett onyanserat porträtt av en man som väl måste vara mer komplicerad?


Åsa Romson


spelas av

Tuva Novotny, som trodde att hon skrev på för att skreva Wetterstrand. En besviken Tuva gör en blek rolltolkning i jämförelse med Miljöpartiets andra språkrör.

Gustaf Fridolin


spelas av

Gustaf Skarsgård, känd ifrån Ondskan & Patrik 1,5. En Gustaf för en Gustaf liksom. Miljöpartiet får 20% efter att Skarsgård gestaltat Fridolin och poserat med originalet på en mängd fester.


Lars Ohly

spelas av

Rolf Lassgård, som gestaltar 08-kommunisten Ohly som en skön men lite vilsen snubbe som ofta gör bort sig i finrummen. Framkallar mycket skratt i biografen. Lassgård kräver rekordhög lön för att medverka i uppföljaren.


Maud Olofsson


spelas av

Ann Petrén, känd ifrån Masjävlar. Ingen spelar skogstokig lantis bättre, och recensenterna önskar att filmen enbart handlade om henne.


Jan Björklund


spelas av

Johan Rheborg, som återskapar Percy Nilegård i politikerform och med ny dialekt. Guldbagge för bästa manliga biroll.


Fredrik Reinfeldt


spelas av

Stellan Skarsgård, som chockar genom att ställa upp som statsministern. Trots att han inte besitter några direkta fysiska likheter är alla överens om att Stellan gör en kanonroll som Reinis, då han med karisma och trötta ögon ger oss känslan av en bruten man. Guldbaggenominerad, men tar inte hem det då Börje Ahlstedt spelar utvecklingsstörd hamnkapten samma år, och vinner.


Jimmie Åkesson


spelas av

Jonas Karlsson, som har den kanske svåraste rollen av alla. Han använder både sin diaboliska och sympatiska spelstil i rollen som Åkesson, som blr en betydligt mer komplex människa på vita duken än i verkliga livet. Verklighetens Åkesson fördömer projektet. Folk ställer sig tveksamma till Karlssons porträtt.


Filmen blir en märklig blandning mellan komedi, parodi och någonting som försöker säga något riktigt. Lars von Trier i registolen vägrar att svara på frågor om själva filmen, hävdar att den tolkas valfritt och ingen vet riktigt vad man ska tycka. Extremt blandade recensioner, men en formidabel publiksuccé. Uppföljare på ingång.

Kommentarer
Postat av: Angie

HAHAHAHA, snyggt!!

2011-05-24 @ 11:52:56
Postat av: chambos

Awesome casting!!

2011-05-24 @ 13:07:20
Postat av: Lotta-also known as mother

Vi ser med tilförsikt fram emot att beskåda denna rulle.Tycker castingen är formidabel.

2011-05-24 @ 19:56:08
Postat av: jessica

Det låter fantastiskt.

2011-05-29 @ 12:05:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0