Shanghai part 2

Okej! Hej alla glada lasare. Nu har det antligen blivit dags att delge er resten av vara Shanghai-upplevelser innan det ar dags att dra vidare till Bangkok (vi drar lordag, nu ar det torsdag). En hel del har hant sedan sist, men jag ska forsoka fa med det mesta (forutom det onodiga saklart).

Nar jag sist skrev i lordags, var varan plan att dra ut i Shanghais omtalade nattliv pa kvallen. Sagt och gjort: Simon lyckades googla fram en massa adresser till olika feta klubbar, och tjejen som jobbar pa vart hostel fick i uppdrag att skriva ner dess adresser med kinesiska tecken. Det loste hon snyggt!

Vi borjade med att forfesta pa hostelet, med hjalp av saval Simons portabla hogtalare och ett roligt musikspel han lost till mobilen. Han har tankt pa det mesta!

Efter 6 st 4 kronors-ol var hoppade vi in i en taxi, for att prova varan nya magiska lapp med alla kines-adresser. Den visade sig vara ett smarre mirakel, da chaffisen direkt forstod vart vi skulle. Perry's var stopp no.1, ett stalle som lockade med "cheap drinks and viking style long tables". Efter att ha fragat en ung kines om vagen (ok, chaufforen droppade oss inte precis utanfor), gick vi upp i en uppgang full av grafitti (bla. en ganska vidrig teckning av ett konsorgan), gick igenom ett plastdraperi och befann oss pa en fullsatt bar dar det pumpades Nicki Minaj ur hogtalarna. Barsen kostade 15 spann, vi horde inte ett ord av vad vi sa till varandra, och allt var kosher.

Stallet hade ocksa en overvaning, med annu billigare bira, mer folk och Gangnam Style-dansande kineser.

Vi beslot oss ganska snart for att prova nasta stalle pa listan, men enades om att Perry's kunde vara vart ett till besok vid senare tillfalle.

Stopp no. 2 blev "The Shed", som visade sig vara en ganska trakig bar med enbart vasterlanningar, och dyr ol. Dar drog vi oss snabbt ifran, for att testa "Windows Garage", som enligt beskrivningen skulle vara fullt av folk, hiphop och saklart cheap drinks. Detta stamde mycket bra, och innan vi visste ordet av stod vi och dansade till Niggas in Paris tillsammans med saval kineser som amerikaner. Dessutom lag stallet jattenara varat hostel, vilket saklart var bra att veta!

Men vi var inte riktigt nojda anda, och beslot oss for att dra till en av Shanghais mest mytomspunna klubbar, tror att den hette K2. Den magiska lappen hjalpte oss aterigen pa vagen, och sedan stod vi helt plotsligt i en hiss upp i en skyskrapa (tillsammans med, ja just det, 1 miljon kineser). Stallet var sjukt packat och coolt, men jag forstod inte sa mycket, och det hade varit en lang natt. Vi drog snabbt darifran och kakade street barbecue, nagon javla helstekt fisk som var sjukt god. Vi enades sedan om att det var hog tid att dra hem, da klockan var ungefar 5 pa morgonen.

BETYG PA KLUBBARNA:
Perry's: ++++
The Shed: +
Windows Garage: ++++
K2: ++

Nasta dag (dag 3, sondag) borjade sov-problemet: vi vaknade klockan 16, ganska bakfulla. Jaja det var inte mycket att gora, vi var tvugna att ha ett uppdrag for dagen, och det blev Shanghai Aquarium som verkade fett. Vi lyckades ta oss dit med hjalp av tunnelbanan som tva hardcorekineser. Akvariet lag mitt i business-centret dar vi varit forsta kvallen, och det saftiga intradespriset lag pa 160 spann. Jaja vi gillar akvarier sa det var bara att bita i det sura applet. Och jora, det var vart det. Nagra trakiga fiskar i borjan, men sedan fick vi se hajar, sagfiskar och maneter sa det rackte och blev over. En av varldens langsta sanadar tunnlar med vatten fanns ocksa, coolt. Storsta besvikelsen var att akvariet stoltserade med en aligator i plast (!!). Betyg blir en stark +++, bilder finns pa instagram om ni vill se, jag heter piccol0 och Simon heter Killernestor.

Efter det blev det nudelkak innan vi drog hem och satte oss for att dricka ett par ol till, trots allt ar vi ju pa semester. Det drojde inte lange innan vi var redo att dra ut pa stan igen, och nu arade vi Perry's med annu ett besok.

Den har gangen fick vi nagra brittiska kompisar pa stallet, en sag ut som Dominic Monaghan, jag rap-battlade med honom och britterna tyckte absolut att jag skulle soka jobb som MC i Shanghai (de hade bott har i 6 ar). De upplyste oss ocksa om att man kunde betala 50 spann och fa fri bar hela kvallen, sick.

Efter Perry's fick det bli ett aterbesok till Window's Garage dar vi tydligen dansade med kineser. Sedan forsokte vi hitta ett stalle som hette Hollywood som britterna tipsat om, men hamnade istallet pa en bar dar Simon spelade biljard med en kinesisk tant i 2 timmar. Vi avslutade kvallen med resans forsta McDonalds, som vid denna tiden bara serverade frukost. Slitna gled vi in klockan 6 pa hostelet, och sov igen till klockan 16.

Nu ar vi alltsa inne pa mandagen, som fick bli en festfri dag eftersom vi var ganska sletna efter tva dagars hart klubbande. Efter att ha fragat en hipp amerikan om vagen till The Bund, ett kant distrikt i Shanghai, tog vi en promenad langs gigantiska Nanjing Road, full av enorma malls och designeraffarer. The Bund ar da distriktet som ligger mitt emot det feta affarsdistriktet, sa man har en fet utsikt over Shanghais fetaste skyskrapor. Det gar ocksa en undervattenstunnel till affarsdistriktet ifran The Bund, en tunnel som lockade med "an mazing journey through the earth". Det visade sig vara nagot slags tag som gick underjord, och det mest "amazing" med detta var lite blinkande ljus och en kines som i hogtalarna proklamerade saker sasom "PARADISE!!! HELL!!!". Surreal...

Uppe i affarsdistriktet bestamde vi oss for ett besok pa ett enormt kopcentrum, dar vi forresten varit pa lordagen med, men dagarna flyter ihop lite har och man vill ju inte bli allt for langrandig... I detta kopcentrum hade de iaf en IMAX-biograf pa attonde vaningen, dar vi denna trotta dag lyckades fa biljetter till Disneys senaste rulle Wreck it Ralph. Tyvarr visades den inte pa en av IMAX-dukarna, men men. Popcornen var dessutom sockrade, och jag blev palurad nagot javla sjogras-godis. Sedan var filmen en besvikelse ocksa, iden var valdigt rolig, men tyvarr fastnade rullen i nagot javla godis-land. Betyget blir en stabil ++.

Efter dessa upplevelser hade vi bada en liten angestklump i magen, for mycket festande och en halvdalig film kan latt gora kroppen ur balans. Vi kopte darmed lite kak av nudelmannen pa varan gata, och gick sedan och lade oss for lite ljudbokslyssnande (vi har forresten fatt byta rum igen vid det har laget, tillbaka till ett 8-baddsrum, javla hostel...).

Nu var vi inne i den fuckade dygnsrytmen och vaknade darmed klockan 16 aven nasta dag (tisdag), men vad man kan gora. Tisdagen var inte en lika trott dag som mandagen, sa glada i hagen bestamde vi oss for dagens uppdrag: aka turistbuss genom Shanghai. Vi valde budgetalternativet for 30 spann och satte oss pa toppen av en buss som tva riktiga tont-turister. Det var val lite halvtrevligt att aka runt och titta pa staden, men guiderosten som laste pa engelska i vara horlurar fuckade upp sig hela tiden (det var forprogrammerat och tekniken inte helt 100). Efter denna upplevelse fick det bli ett par barz pa hostelet igen, dar vi aven korde den nya roliga leken "visa en bild pa en kandis och gissa vem det ar". Next stop: Perry's.

Nu drog vi nytta av 50-spannserbjudandet och drack en helt del gottiga drinkar, spelade lite biljard, och gick upp till stallets overvaning. Efter tips ifran en amerikansk tjej kom Simon over nagon slags bucket, och vi kande oss pa topp, och hann tillochmed dansa lite med ett gang latinos (bla en Fat Joe-kille som jag rakade stampa pa foten).

Darefter var det dags att ge Hollywood en ny chans, da det verkade vara en fet klubb. Den visade sig tyvarr vara stangd, men innan vi visste ordet av befann vi oss pa en gata full av helt vanliga barer. Trodde vi...

Vi gled in pa en bar, och kande snabbt att nagot var fel. Baren var full av kinesiska tjejer som borjade prata med oss och saga att vi var handsome. Detta kandes orimligt, sa vi insag snabbt att det var prostituerade vi hade att gora med. Smooth som vi ar sa vi att vi var ifran USA och att Simon var ifran Inglewood, sa de vagade inte braka med oss och vi kunde dra darifran utan nagon skada skedd. Aterigen avslutade vi pa good old McDonalds, Big Mac!

Nu ar vi inne pa onsdagen, alltsa igar. Det ar svart att halla isar dagarna, och jag ber om ursakt om det blir lite repetivt att lasa, men det flyter ihop och vi har varit ute mycket. Bla. har jag missat att beratta om nar vi bevittnade ett kinesiskt brollop, men det far bli en annan gang.

SA! Onsdag! Annu en trott dag. Dagens uppdrag blev att dra till svarta marknaden for lite shopping. Vi lyckades fa tag i varsitt par converse for 60 spann, jag kopte ocksa en snokula och blev palurad en klocka av en kines som traffat Pierce Brosnan. Tur iaf att jag inte kopte rolexen av tanten bakom en stangd dorr for 3000 spann.

Svarta marknaden tar pa krafterna, segt att halla pa att pruta och saga nej till jobbiga kineser, sa sedan blev det till att ta det easy och kaka pa hostelet. Trodde vi...

Detta var namligen den skanska klassens lediga dag. Ja ni kommer ihag dem ifran inlagg ett. Det ar ett sympatiskt gang, sa vi bestamde oss for att mota upp dem pa Perry's (varat nya favoritstalle) lite senare. Jag och min partner in crime mr von Karlsson var helt enkelt ute i klubblivet igen. Perry's nedanvaning var dott vid den har tiden, men overvaningen var gemytlig och folk satt och kakade. Vi tog oss varsinn burgare (helt ok, 20 spann) och lite whiskeycola och jag kande mig snart pa topp igen, medan Simon inte riktigt kom over bakfyllan.

Simon blev iaf kompis med en israel som tipsade om olika klubbar i Shanghai, och jag satt och pratade med en amerikaskmexikansk tjej som hette Alex och var sjukt spannande men dessvarre inte sa pratglad. Skaningarna dok aldrig heller upp, dalig stil. Det fick bli till att dra till Hollywood igen - nu javlar fick det vara oppet.

Det var det. Och det var sjukt. Stallet var packat med orimligt snygga tjejer, som stod och dansade och sag kokainstinna ut i blicken. Vi misstankte att vi hade med betalda modeller att gora, for det var sjukt. Men coolt. Simon inledde en konversation med en kille, och det visade sig att vi hade ratt. Han var kanadensare, och modell aven han, och alla pa hela stallet var betalda modeller. Det var val inte riktigt varan crowd.

Just det, innan Hollywood hann vi ocksa med The Angelina Pub, som lagt hogst upp i ett hoghus och var ett overklasstalle med dansare och stenrika kineser. Dar ser man...

Nu var vi ganska trotta, men ett sista stopp fick det bli: The Shelter, som lag nere i en gammal skyddsbunker! Riktigt coolt stalle, som hade hiphopnight, dar tva LA-DJs spelade oldschool rap. Fett, men efter allt for mycket klubbande drog vi oss ganska snart hem till hostelet for vila.

Taxin gled in pa ratt gata, men utanfor varat hem radde fullt kaos, det var skaningarna som var i farten. En stod och ramlade baklanges och spydde, lararna stod och skrek och vi forstod ingenting utan gick forbi. Vi snackade med dem en stund senare och det visade sig att en kille blivit allt for dragen, och nu skulle lararna ta honom till sjukhus! Laskigt som fan. En larare kom och skrek pa mig och Simon att vi skulle ga och lagga oss, hehe. She didnt know.

Innan vi somnade horde vi hor en skaning sprang omkring i korridoren utanfor oss och skrek och bankade i alla dorrar. Vafan...

Ok nu ar det da torsdag, idag, och idag slog jag till med att vakna klockan 17. Ujujuj. Dagens uppdrag fick bli enkelt: McDonalds och bio. Big Macen var god och filmen var bra, The Bourne Legacy. Jeremy Renner och Ed Norton levererade. Natan en ++++, iaf en riktigt stark +++. En bra film har dampat varan latta angest och vi mar nu bada bra och ikvall och imorgon ska vi vila upp oss innan det blir dags for Bangkok pa lordag. Simon sitter och skriver vid en annan dator har pa hostelet.

Sa! Det blev en javla massa text om en javla massa klubbar mest. Men vi HAR gjort annat ocksa. Svart att fa ner alla intryck i textad form bara.

Nu ska jag gora ett nytt forsok att tanka hem Fille och Fiffes senaste pod, lyssna lite ljudbok och chilla. Nasta inlagg kommer nog nar vi anlant pa Thailandsk mark! Kommentera garna, ha det flott och fortsatt las. Det ska inte bara bli festinlagg framover, jag lovar.

Mycket karlek ifran Max

Kommentarer
Postat av: Julia

det låter helt fucking jävla AWESOME!!!!! :D helt sinnesjuka priser på dricka ju, 50 spänn för allt?! och här sitter vi i Svea och dricker blaskig öl för mer.
dock lite besviken att ni inte har sett någon kändis än, typ PSY eller nån. forsätt att skriva, så fortsätter jag att läsa. :p xxxxx

2012-11-15 @ 16:59:33
Postat av: chambolino

Hey Charlie :-)Najs to hear bout all adventures.Verkar ju som ni har det toppen! Här är det sig likt fast såklart tomt utan dig.
Gods speed&
much love Larson

2012-11-15 @ 21:33:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0